Uutiset

Uutiset

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuki

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi seuratukea Liikutamme, koulutamme, osallistamme. Vipinää viheriöille-hankkeellemme. Vipinää viheriölle -hankerahoituksen lisäksi saimme 2kpl Opetus- ja kulttuuriministeriön kesätyöseteleitä Kymenlaakson liikunta ry:n kautta.Hanketyöskentely starttasi avustushakemuksen kirjoittamisella, minkä jälkeen jäimme odottamaan päätöstä. Hankkeemme tavoitteena oli kouluttaa vanhimman ikäluokan pelaajia ohjaajiksi nuorempien ikäluokkien joukkueisiin sekä muun muassa näin osallistaa toiminnassamme mukana olevia jo olevia ja mahdollisesti saada lisää pelaajia jalkapallon pariin. Iloisten uutisten saavutettua meidät, jatkoimme hankevalmistelujen tekemistä. Seuramme hallituksen jäseniä osallistui kevään aikana Hyvä hallinto-koulutukseen sekä Seura työnantajana-koulutukseen. Tukea hanketyöskentelyyn olemme saaneet koko hanketyöskentelyn ajan myös liikunnan aluejärjestöltä, Kymenlaakson Liikunta ry:lta. Kiitoksemme hankkeen mahdollistamisesta sekä Kymenlaakson Liikunta ry:lle että Opetus- ja kultuuriministeriölle!
 
Alkuvalmistelujen jälkeen oli aika avata haku kesätyöntekijäksi kesäksi 2021. Innokkaita C-joukkueen pelaajia ilmoittautui mukaan useita, joista pystyimme arpoen valitsemaan neljä. Kiitos kaikille aktiivisille mukaan ilmoittautuneille!
 
Nuorten kesätyö käynnistyi Lasten Liike -ohjaajakoulutuksella. Koulutus antoi erinomaisen startin kesätyötyöskentelylle, sillä sen aikana käytiin läpi tärkeimpiä asioita lasten liikunnan ohjaamiseen liittyen. Kesätyöhön perehdytyksen aikana saimme iloksemme huomata, että hyvin olivat vinkit jääneet kesätyöläisten mieleen. Kesätyöhön perehdytyksen aikana käytiin läpi paitsi Lasten Liike -ohjaajakoulutuksen antia, niin myös kesätyöntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. 
 
Kesätyöntekijöiden tärkeimpänä tehtävänä on liikuttaa seuramme nuorempien ikäluokkien pelaajia, mutta kesätyön aikana he pääsevät myös kurkistamaan seuran ja joukkueiden toiminnan taustalla tehtäviin töihin sekä muun muassa suunnittelemaan keinoja innostaa uusia pelaajia mukaan toimintaamme.
 
Kesäisin hanketerveisin Esa, Anssi, Pekka ja kesätyöntekijät 
 
 

Kesätyöntekijöiden esittely

Viivi Koskinen

Olen Viivi Koskinen, 16-vuotias jalkapalloilija Kouvolasta. Olen juuri valmistunut peruskoulusta ja opintoni jatkuvat syksyllä lukiossa vuonna 2021. Vuosien aikana olen oppinut lisää itsestäni ja saanut uusia tavoitteita. Alakoulussa olin todella tiukka itselleni ja pyrin aina täydellisyyteen. Olen kuitenkin yläkoulussa rentoutunut ja oppinut, että kaiken ei tarvitse olla täydellistä. Olen mielestäni myötätuntoinen, ahkera ja ystävällinen. Olen aina valmis auttamaan muita ja kuuntelemaan heitä, kun he sitä tarvitsevat. Aloitin jalkapallon alakoulussa toisella luokalla Susien tytöissä ja olen jatkanut sitä siitä lähtien tähän päivään saakka. Olen vaihtanut muutaman kerran joukkuetta ja pelaan tällä hetkellä Fc Peltirummun C-tytöissä. Jalkapallo on ollut todella suuri osa elämääni jo pitkään ja toivon, että se on sitä myös jatkossa. Hyvä joukkuehenki ja upeat ihmiset tekevät jalkapallosta nautinnollista ja on aivan mahtavaa, että nuoremmat ovat myös kiinnostuneita tästä lajista. Odotan innolla, että pääsen näyttämään heille jalkapallon hauskuuden!

Noora Lahtela

Nimeni on Noora Lahtela ja olen 15-vuotias tyttö Kouvolasta. Olen mielestäni pirteä, ystävällinen ja kaikki huomioon ottava. Tulen toimeen kaikkien kanssa. Itse olen harrastanut jalkapalloa noin 10-vuotta. Olen aina pitänyt muiden auttamisesta ja siitä, miten muut tulevat hyvälle tuulelle onnistuessaan. Tulen itse hyvälle tuulelle siitä, kun huomaan että olen onnistunut auttamaan muita onnistumaan.

Inka Heinonen

Hei, olen Inka Heinonen, 14-vuotias ja asun Kouvolassa. Käyn koulua Kouvolan yhteiskoulussa, menen kesän jälkeen 9. luokalle. Olen mielestäni sinnikäs, innokas ja tulen yleensä toimeen kaikkien kanssa. Aloitin jalkapallon 2. luokalla vuonna 2014 Susissa. Pelaan futista tällä hetkellä Fc Peltirummun C-tytöissä. Nyt tämän kesätyön mukana saan uutta kokemusta, joka varmasti on kivaa ja kiinnostavaa. Tästä kesästä on siis tulossa varmasti ikimuistoinen.

Aino Lantta

Olen Aino Lantta, 14-vuotias ja asun Kouvolassa. Käyn Urheilupuiston koulua liikuntaluokalla. Kesän jälkeen siirryn 9. luokalle. Kuvailisin itseäni iloiseksi, auttavaiseksi, ystävälliseksi sekä kohteliaaksi. Aloitin jalkapallon pelaamisen jo pienenä, 5-vuotiaana. Ensimmäinen joukkueeni oli Sudet. Tällä hetkellä pelaan C-tytöissä FC Peltirummussa. Jalkapallo on minulle tärkeä harrastus. Vuosien varrella olen saanut monia hienoja kokemuksia mm. peli- ja turnausreissuilta. Olen saanut paljon uusia ystäviä jalkapallon parissa ja joukkueeni on minulle tärkeä. Jalkapallo on opettanut minulle yhteistyötaitoja, kärsivällisyyttä ja huomioimaan toiset ihmiset. Jalkapallosta olen oppinut myös taitoja muuhun elämään.

Tule sinäkin mukaan jalkapallon pariin!

Yhteisjoukkuesopimus KJP:n kanssa

Kouvolan Peltirumpu on solminut yhteisjoukkuesopimuksen KJP B -tyttöjen kanssa. Solmittu yhteisjoukkuesopimus mahdollistaa FC Peltirummun C-tyttöjen osallistumisen KJP:n B -tyttöjen Ykkösen otteluihin. Tavoitteena on varmistaa mahdollisuus pelata B-tyttöjen Ykköstä Kouvolan alueella myös kaudella 2022.

Linkki KJP:n juttuun

Linkki Kouvolan Sanomien juttuun

Seurayhteistyösopimus Fc KTP:n kanssa

Valtakunnalliseen sarjaan, naisten Kakkoseen, nousseen KTP:n “sisarseuroiksi” liittyvät Pohjois-Kymenlaaksosta KJP ja Peltirumpu.

Kolmosessa pelaavan KJP:n kanssa on solmittu farmisopimus, joka mahdollistaa aikuisikäisten pelaajien liikuttamisen ylemmän sarjatason seurasta alempaan. Tässä tapauksessa siis KTP:n pelaajia voidaan nähdä KJP:n edustusjoukkueen riveissä.

Peltirummun, jonka organisaatiosta löytyy tyttöjoukkueita monesta ikäluokasta, kanssa on puolestaan tehty yhteistyöseurasopimus, jossa on mahdollista juniori-ikästen pelaajien liikuttaminen molempiin suuntiin. Peltirumpu haluaa panostaa erityisesti kilpaurheiluun ja kehittää pelaajiaan Suomen huipulle. Sopimuksen myötä seuran lahjakkaimpia pelaajia tulee vierailemaan KTP:n edustusjoukkueen harjoituksissa.

Sopimuksien myötä Kymenlaaksossa voidaan aloittaa suunnitelmallinen nais- ja tyttöpelaajien pelaajapolkujen rakentaminen.

– Hyvällä suunnittelulla löydämme kullekin pelaajalle oikeanlaisen tason. Yhteistyöllä Kymenlaakson nais- ja tyttöjalkapallon tasoa voidaan nostaa ja laventaa, KTP:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus kertoo.

Kotkassa halutaan panostaa naisjoukkueen menestykseen. Lisäksi KTP haluaa myös olla tukemassa lähialueen seurojen arkista tekemistä. Menestyvän joukkueen rakentaminen yhdessä muiden lähialueen seurojen kanssa luo edellytykset menestykselle.

– KTP:n toiveena on, että edustusjoukkueen noustessa joskus maan pääsarjoihin, nousevat myös yhteistyöseurojen sarjatasot pykälää korkeammalle, Gummerus jatkaa.

Kouvolan Sanomat linkki

KTP linkki

Tuomas Aho on valittu Fc Peltirummun pelaajakehityspäälliköksi. Tuomas toimii pelaajakehitys kontaktina Palloliittoon ja Helmareihin. Yhteystiedot löydät täältä.

Onnea Jessica!

Seuramme pallotaituri voitti loppuvuodesta toistamiseen Palloliiton valtakunnalliset taitokilpailut omassa ikäluokassaan.

Kouvolan Sanomat 3.2.2020 Katja Juurikko

FC Peltirummussa pelaava Jessica Tarén on Suomen taitavin jalkapalloilija – ”Minusta pallon kanssa kikkailu on hauskaa”

Jessica Tarén voitti tyttöjunioreiden SM-taitokilpailun toisena vuotena peräkkäin.

Kouvolalaisella Jessica Tarénilla, 12, pysyy jalkapallo hallussa. Hän voitti loppuvuodesta toistamiseen Palloliiton valtakunnalliset taitokilpailut omassa ikäluokassaan.

– Tuntuuhan se hienolle olla Suomen paras. Minusta pallon kanssa kikkailu on hauskaa. Se auttaa myös kehittymään pelaajana, Tarén sanoo.

Kilpailuissa testattiin muun muassa jalkapallon pompottelua, puskua ja pituuspotkua. Taitokilpailujen tavoitteena on opettaa nuorille erityisesti jalkapalloilun teknisiä taitoja ja keskittymistä kilpailutilanteessa. Taitokilpailulajeissa tarvitaan hyvää kehonhallintaa, nopeutta ja ketteryyttä. Tarénilla on neljät jalkapalloharjoitukset ja viikonloppuisin vielä yhdet harjoitukset tai kisamatka. Taitokilpailuihin on pitänyt harjoitella omalla ajalla kotona. Jalkapallo onkin niin iso osa Tarénin arkea, ettei muille harrastuksille ole aikaa.

– Jos minulla on vapaa-aikaa, saatan käydä hiihtämässä, Tarén kertoo.

Tunnollinen harjoittelija

Ystävä pyysi Tarénia mukaan jalkapalloharjoituksiin kuutisen vuotta sitten. Siitä lähtien hän on harrastanut jalkapalloa FC Peltirummussa. Tarénin suurin unelma tällä hetkellä on, että hän saisi pelata jalkapalloa ammatikseen tulevaisuudessa.

– Sen eteen teen kaikkeni. Olen valmis muuttamaan, vaikka ulkomaille.

Tarén on tunnollinen, sitkeä ja aktiivinen harjoittelija. Hän vetää joka treeneissä aina ihan täysillä. Lisäksi jalkapalloilijan alku on täynnä intoa ja motivaatiota.

– Jos nämä ominaisuudet säilyvät, Tarén saattaa pelata jalkapalloa joku päivä ammatikseen, Tarénin valmentaja Tuomas Aho sanoo.

Minusta pallon kanssa kikkailu on hauskaa. — Jessica Tarén

Onnistumisista hyvä fiilis

Nuori jalkapalloilija ottaa mallia omaan pelaamiseensa Jari Litmaselta, Sami Hyypiältä, Teemu Pukilta ja argentiinalaiselta Lionel Messiltä.

– Pelipaikkamme vaihtelevat, mutta pidän etenkin hyökkäämisestä jalkapallossa. Käytän siihen nopeutta ja harhautuksia hyödyksi. Tarénin mukaan hänen pitäisi vielä kehittää havainnoimista ja uskaltaa ottaa kontaktia kaksinkamppailuissa. Suurin osa Tarénin ystävistä ja koulukavereista pelaa jalkapalloa, siksi jalkapallossa parasta on joukkuekaverit ja onnistuminen.

– Onnistumisista tulee todella hyvä fiilis. Niihin jää koukkuun.

Tarénin vanhemmat tai sisarukset eivät kuitenkaan pelaa jalkapalloa. Kotona kuitenkin seurataan muun muassa jalkapallon arvokilpailuja. Katsoin Huuhkajien EM-karsinta ottelut ja haluan katsoa ensi kesänä myös EM-kilpailut. Tarénin mukaan parhaat jalkapallomuistot syntyvät usein kisareissuilla. Silloin saa viettää tiiviisti ystävien kanssa, matkustaa ja pelata jalkapalloa.

– Eihän sitä muuta edes tarvitse, Tarén tokaisee.

Lue Koko juttu kuvineen Kouvolan sanomista

Ystävänpäivätreenit tiistaina 18.2.2020

Meillä jokainen päivä on Ystävänpäivä, mutta erityisesti haluamme
huomioida sen tiistaina 18.2.2020. Saavu siis Sami Hyypiä Areenalle yksin
tai yhdessä kaverisi kanssa osallistumaan treeneihimme. Luvassa on
jalkapalloharjoitusten ohella mukavaa yhdessä tekemistä ja uusiin
kavereihin tutustumista. Mukaan tarvitset iloisen mielen lisäksi liikuntaan
sopivat vaatteet, lenkkarit ja juomapullon. Joukkueidemme harjoitusajat
ikäkausittain ovat (numerolyhenteet = syntymävuosi):
T11-12 klo 18 – 19.15
T09-10 klo 18 – 19.15
T07-08 klo 18.45 – 20.15
T06 klo 19.30 – 21.15

Kaikille osallistuville luvassa makea yllätys.
Koska Rumpu on myös sydänystävän asia!