Uutiset

Uutiset

Tuomas Aho on valittu Fc Peltirummun pelaajakehityspäälliköksi. Tuomas toimii pelaajakehitys kontaktina Palloliittoon ja Helmareihin. Yhteystiedot löydät täältä.

Onnea Jessica!

Seuramme pallotaituri voitti loppuvuodesta toistamiseen Palloliiton valtakunnalliset taitokilpailut omassa ikäluokassaan.

Kouvolan Sanomat 3.2.2020 Katja Juurikko

FC Peltirummussa pelaava Jessica Tarén on Suomen taitavin jalkapalloilija – ”Minusta pallon kanssa kikkailu on hauskaa”

Jessica Tarén voitti tyttöjunioreiden SM-taitokilpailun toisena vuotena peräkkäin.

Kouvolalaisella Jessica Tarénilla, 12, pysyy jalkapallo hallussa. Hän voitti loppuvuodesta toistamiseen Palloliiton valtakunnalliset taitokilpailut omassa ikäluokassaan.

– Tuntuuhan se hienolle olla Suomen paras. Minusta pallon kanssa kikkailu on hauskaa. Se auttaa myös kehittymään pelaajana, Tarén sanoo.

Kilpailuissa testattiin muun muassa jalkapallon pompottelua, puskua ja pituuspotkua. Taitokilpailujen tavoitteena on opettaa nuorille erityisesti jalkapalloilun teknisiä taitoja ja keskittymistä kilpailutilanteessa. Taitokilpailulajeissa tarvitaan hyvää kehonhallintaa, nopeutta ja ketteryyttä. Tarénilla on neljät jalkapalloharjoitukset ja viikonloppuisin vielä yhdet harjoitukset tai kisamatka. Taitokilpailuihin on pitänyt harjoitella omalla ajalla kotona. Jalkapallo onkin niin iso osa Tarénin arkea, ettei muille harrastuksille ole aikaa.

– Jos minulla on vapaa-aikaa, saatan käydä hiihtämässä, Tarén kertoo.

Tunnollinen harjoittelija

Ystävä pyysi Tarénia mukaan jalkapalloharjoituksiin kuutisen vuotta sitten. Siitä lähtien hän on harrastanut jalkapalloa FC Peltirummussa. Tarénin suurin unelma tällä hetkellä on, että hän saisi pelata jalkapalloa ammatikseen tulevaisuudessa.

– Sen eteen teen kaikkeni. Olen valmis muuttamaan, vaikka ulkomaille.

Tarén on tunnollinen, sitkeä ja aktiivinen harjoittelija. Hän vetää joka treeneissä aina ihan täysillä. Lisäksi jalkapalloilijan alku on täynnä intoa ja motivaatiota.

– Jos nämä ominaisuudet säilyvät, Tarén saattaa pelata jalkapalloa joku päivä ammatikseen, Tarénin valmentaja Tuomas Aho sanoo.

Minusta pallon kanssa kikkailu on hauskaa. — Jessica Tarén

Onnistumisista hyvä fiilis

Nuori jalkapalloilija ottaa mallia omaan pelaamiseensa Jari Litmaselta, Sami Hyypiältä, Teemu Pukilta ja argentiinalaiselta Lionel Messiltä.

– Pelipaikkamme vaihtelevat, mutta pidän etenkin hyökkäämisestä jalkapallossa. Käytän siihen nopeutta ja harhautuksia hyödyksi. Tarénin mukaan hänen pitäisi vielä kehittää havainnoimista ja uskaltaa ottaa kontaktia kaksinkamppailuissa. Suurin osa Tarénin ystävistä ja koulukavereista pelaa jalkapalloa, siksi jalkapallossa parasta on joukkuekaverit ja onnistuminen.

– Onnistumisista tulee todella hyvä fiilis. Niihin jää koukkuun.

Tarénin vanhemmat tai sisarukset eivät kuitenkaan pelaa jalkapalloa. Kotona kuitenkin seurataan muun muassa jalkapallon arvokilpailuja. Katsoin Huuhkajien EM-karsinta ottelut ja haluan katsoa ensi kesänä myös EM-kilpailut. Tarénin mukaan parhaat jalkapallomuistot syntyvät usein kisareissuilla. Silloin saa viettää tiiviisti ystävien kanssa, matkustaa ja pelata jalkapalloa.

– Eihän sitä muuta edes tarvitse, Tarén tokaisee.

Lue Koko juttu kuvineen Kouvolan sanomista

Ystävänpäivätreenit tiistaina 18.2.2020

Meillä jokainen päivä on Ystävänpäivä, mutta erityisesti haluamme
huomioida sen tiistaina 18.2.2020. Saavu siis Sami Hyypiä Areenalle yksin
tai yhdessä kaverisi kanssa osallistumaan treeneihimme. Luvassa on
jalkapalloharjoitusten ohella mukavaa yhdessä tekemistä ja uusiin
kavereihin tutustumista. Mukaan tarvitset iloisen mielen lisäksi liikuntaan
sopivat vaatteet, lenkkarit ja juomapullon. Joukkueidemme harjoitusajat
ikäkausittain ovat (numerolyhenteet = syntymävuosi):
T11-12 klo 18 – 19.15
T09-10 klo 18 – 19.15
T07-08 klo 18.45 – 20.15
T06 klo 19.30 – 21.15

Kaikille osallistuville luvassa makea yllätys.
Koska Rumpu on myös sydänystävän asia!